Choose Your Language
Home  /  Najčešće postavljana pitanja

Najčešće postavljana pitanja

Koja je vaša procedura i priprema prilikom uzorkovanja krvi?
Uzimanje uzorka krvi je vrlo jednostavno. U suštini, mesto venepunkcije mora biti dezinfikovano. Zatim treba uzeti 10 mL krvi trudnice u epruvetu koja se nalazi u kompletu NIFTY™ testa. Uzorak bi trebalo isporučiti preko našeg kurira prema uputstvu priloženom u našem kompletu testa.
Kakva je specifičnost i osetljivost NIFTY™ testa?
Trizomija T21:
Osetljivost - 99.17 %
Specifičnost - 99,95 %

Trizomija T18:
Osetljivost - 98.24 %
Specifičnost - 99,95 %

Trizomija T13:
Osetljivost - 100 %
Specifičnost - 99,96 %
Kolika je stopa ponovnog uzimanja uzorka i uzorka bez rezultata za NIFTY™ test?
NIFTY™ ima stopu manju od 2 % ponovnog uzimanja uzorka i 0,069% stopu uzoraka bez rezultata.
Kolika je cena NIFTY™?
NIFTY™ nudi jednu od najkonkurentnijih struktura cena u industriji. Cene testa variraju regionalno. Molimo Vas kontaktirajte nas za konkretne informacije o cenama testa u vašoj zemlji - nifty.test@geneplanet.com.
Koja se metodologija koristi za testiranje?
NIFTY™ test koristi tehnologiju masivnog paralelnog sekvenciranja. Molimo Vas pogledajte odeljak „NIFTY™ test metodologija“ za više informacija
Kolika je stopa lažno pozitivnih rezultata?
Na osnovu naših internih podataka NIFTY™ ima stopu lažno pozitivnog rezultata 0,017% na preko 600 000 testiranih uzoraka.
U kom obliku se dobijaju rezultati testa i na koji način se tumače?
NIFTY™ daje rezultate testa kao izveštaj testa u elektronskom obliku sedam dana nakon primanja uzorka. Izveštaji se zatim šalju na Vašu registrovanu mejl adresu.

Izveštaj je izrađen tako da sadrži formate visok ili nizak rizik, sa rezultatima specifičnih rizika za trizomiju 21, 18 i 13.

Ukoliko su izabrane dodatne opcije testiranja za delecione sindrome i/ili aneuploidije polnih hromozoma, pokazatelj rizika će biti označen kao visok ili nizak.
Da li test može da se uradi kod trudnoće nastale vantelesnom oplodnjom, trudnoće nastale doniranjem jajne ćelije ili kod blizanačke trudnoće?
Za blizanačke trudnoće dostupno je samo NIFTY™ testiranje za trizomiju 21, 18 i 13. Kompletan asortiman opcija NIFTY™ testiranja je dostupan za trudnoću nastalu vantelesnom oplodnjom i trudnoću nastalu doniranjem jajne ćelije.